Cronicari digitali

zi de românia

PRIMA MONOGRAFIE
DIGITALĂ pe
via transilvanica

Power by raiffeisen bank #cronicaridigitali

Mai mult

Bornele nevăzute de pe
Via Transilvanica

Am pornit pe drumul cunoscutelor borne de andezit care nu te lasă să te pierzi și unesc sate uitate până acum de lume, de orașe cunoscute, ca să descoperim bornele nevăzute ale drumului care unește o țară, de sus, din Nord, de la Putna, până la Sud, la Dunăre, în Drobeta Turnu Severin.

Via Transilvania este proiectul care ZiceDeRomânia reală, redă mândrie și sens oamenilor și comunităților. Pentru aceste comunități, pentru curajul și perseverența celor de la Tasuleasa Social care fac posibil acest drum, pentru toți cei care vor să sție adevărul despre ei și despre țara în care locuiesc, am făcut anul acesta prima monografie digitala a Via Transilvanica, după ce am parcurs-o de la un capăt la celălalt, într-un Heritage Trip special.

O călătorie de zeci de kilometri pe jos, pe cărare, sute de kilometri cu mașina, peste 50 de obiective de patrimoniu vizitate cu o echipa formată din oameni de calitate, creatori de conținut (blogeri, vlogeri, instagrameri), producători video și soundtrack, jurnaliști, copywriters, fotografi profesioniști, fiecare cu câte o misiune diferită care să contribuie la monografia digitală:

IMAGE DIRECTOR& ARCHILOVER Vlad Eftenie, fotograf și arhitect, SOUND PRODUCER- Cristian Ștefănescu, aka Electric Brother, VIDEO PRODUCER- Dragoș Vasile , producător TV (cu suport în captarea imaginilor Social Media style din partea tuturor membrilor echipei), STORYTELLER- Greta Goran, ISTORIC- Ana Rubeli, creator de conținut aka Aici a Stat, DETECTIV- Andreea Balaban, vlogger, PODCAST- Diana Popescu, jurnalist cultural, CHEF- Ciprian Muntele, bloger pasionat de gastronomie, AVENTURA- Raul Dumitru, instagramer, fotograf pasionat de natură și peisaje, ETNOGRAFIE- Emilia Morariu, instagrameriță pasionată de tihna vieții de la sate, obiceiuri și tradiții, TAKE OVER/ LIVE REPORTING- Silviu Barbu, instagramer, aka Lost in Timișoara și Iulian Aruxandei, instagramer. Fiecare dintre ei va reda digital, aici și pe conturile lor, câte o parte din poveștile Via Transilvanica captate din unghiuri și teme diferite cum îi stă bine unei monografii: IMAGINI și LUMINI, CĂLĂTORIE ÎN SUNETE, ROAD MOVIE, LEGENDE și MISTERE, ISTORIE și COMUNITĂȚI ETNICE, OAMENI, GASTRONOMIE, TRADIȚII și OBICEIURI, LANDSCAPES, ARHITECTURĂ.
Proiectul este parte din campania Raiffeisen Bank, #ZiDeRomania, realizată împreună cu Cronicari Digitali.
via transilvanica – monografie digitală

monografie digitală


Power by raiffeisen bank și #CronicariDigitali

DRUM BY ELECTRIC BROTHER

Primul EP care spune prin muzică povestea Via Transilvanica

DRUM este despre cărarea pe care toti ar trebui sa o străbatem măcar odată în viață, din nord, de la Putna sau din casele huțulilor, prin păduri și peste dealuri, până jos, în sudul cald al Drobetei, prin curți și gospodării, pe pământ bătătorit, adunănd muzica oamenilor.

ROAD MOVIE #ZiDeRomania

Monografia digitală
de pe Via Transilvanica

Via Transilvanica este proiectul susținut încă de la început de Raiffeisen Bank pentru că ZiceDeRomânia reală, redă mândrie și sens oamenilor și comunităților. Pentru aceste comunități, pentru curajul și perseverența celor de la Tășuleasa Social care fac posibil acest drum, pentru toți cei care vor să știe mai multe despre România, anul acesta a fost creată prima monografie digitală a Via Transilvanica, odată cu parcurgerea ei în premieră, de la un capăt la celălalt, într-un Heritage Trip special.

TRAVEL VLOG BY ANDREEA BALABAN

O călătorie de legendă

Fiecare dintre vlogurile ei are cu siguranță o poveste năstrușnică, în care realitatea și fantezia se întâlnesc natural. Am invitat-o pe Andreea alături de noi, pe Via Transilvanica, pentru a vedea prin ochii ei o călătorie magică de 10 zile.

imagine by vlad eftenie

Bornele nevăzute
de pe Via Transilvanica

În perioada 16-25 iulie, Cronicarii Digitali au avut o nouă misiune extrem de interesantă în cadrul proiectului “Zi de Romania”, şi anume parcurgerea ViaTransilvanica, drumul care propune descoperirea la pas a României, de la un capăt la celălalt.

OAMENI ȘI POVEȘTI by greta goran

Poveștile oamenilor
de pe Via Transilvanica

1400 de km în 10 zile. Mii de stări, sute de emoții, zeci de oameni și poveștile lor. Pentru că Via Transilvanica nu e nici despre borne, nici despre traseu, mâncare sau peisaje. Deși ele sunt fantastice. Via Transilvanica e despre oameni.

ETNOGRAFIE by Emilia Morariu

OBICEIURI, MEȘTEȘUGURI ȘI TRADIȚII

Via Transilvanica, văzută de mine prin lupa rolului de Etnograf, a însemnat descoperirea acelor oameni care încă mai practică meșteșuguri, tradiții și obiceiuri rare, chiar și în zilele noastre.

ARHITECTURĂ by Vlad Eftenie

odată ce alegi să mergi
pe Via Transilvanica

Dedic acest album de fotografie temei ARHITECTURĂ pe Via Transilvanica, album în care am cules acele imagini care mie îmi vobesc, din 10 destinații dintre cele vizitate. Mărturisesc că am văzut mult mai multe obiective care are fi meritat să intre în album, la care sper să ne reîntoarcem anii viitori.

ISTORIE ȘI COMUNITĂȚI ETNICE BY ANA RUBELI

Turism cultural redefinit
de Via Transilvanica

Între 16-25 iulie ne-am adunat cu mic cu mare (mai ales cu mare entuziasm) și am pornit într-o călătorie marca Cronicari Digitali, un adevărat „Heritage trip” parte din proiectul „Zi de România”, pe drumul-manifest care ne propune descoperirea la pas a României: Via Transilvanica.

PEISAJE by raul dumitru

Best of nature

În rolul aventurosului am început acest trip cu entuziasm și mi-am deschis sufletul pentru a experimenta tot ce are România de oferit. Am plecat pe urma priveliștilor încă nefotografiate ale României și m-am aventurat în locuri mai puțin călcate de picior de om alături de drona mea.

GASTRONOMIE by Ciprian Muntele

Amazonul gastronomiei,
Via Transilvanica

Zece zile, câte trei mese pe zi, aproape de fiecare dată în alt loc, probabil câțiva litri de țuică sau vișinată, produse locale, rețete vechi, oameni care te pun zâmbind la masă și cu care vrei să stai la masă. Sunt câteva din coordonatele principale ale unui drum de 1400 de kilometri, de-a lungul și de-a latul ViaTransilvanica