Cronicari digitali

Natură și arhitectură
by Adrian Dan

Mai mult

Terra Romana este doar una din zonele străbătute de Via Transilvanica


La Drobeta Turnul Severin se află ultima bornă de pe traseu, ultima din cele peste 1400, iar Muzeul Regiunii Porților de Fier are o miniatura a Podului lui Traian. Podul a fost realizat de Apolodor din Damasc și a facilitat trupelor romane conduse de Traian și a proviziilor necesare celei de-a doua campanii militare de cucerire a Daciei regelui Decebal.
Tot un pod este si Podul lui Dumnezeu, care este un pod natural de piatră funcțional, al doilea ca mărime din Europa.
Peștera Topolnița este mai puțin cunoscută, dar la fel de uimitoare pentru că are zone unice în lume și este declarată monument al naturii.
La fel de puțin cunoscut este și Ineleț, un cătun izolat din Munții Cernei, un fel de refugiu pentru oamenii care vor o scapare de la jungla urbană și de la societatea actuală. Surprinzător a fost să aflu că cei care au făcut această alegere nu sunt persoane în vârstă, ba din contră.
Locurile și oamenii de pe Via Transilvanica oglindesc rădăcinile noastre și explică datinile și obiceiurile, influențele din diferite zone, așadar, călătoria nu este doar în timp și spațiu, dar și o introspecție a identității noastre.
Articol anterior
Articol următor