Cronicari digitali

#ZiDeRomania
Monografie digitală
Via Transilvanica

ROAD MOVIE

mai mult

#ZiDeRomania


Anul acesta am realizat prima monografie digitală a Via Transilvanica, odată cu parcurgerea ei în premieră, de la un capăt la celălalt, într-un Heritage Trip special, de către Cronicari Digitali.

O călătorie de zeci de kilometri pe jos, pe cărare, sute de kilometri cu mașina, peste 50 de obiective de patrimoniu vizitate cu o echipă formată din oameni de calitate, creatori de conținut (blogeri, vlogeri, instagrameri), producători video și soundtrack, jurnaliști, copywriters, fotografi profesioniști, fiecare cu câte o misiune diferită care să contribuie la monografia digitală.

Toate acestea au fost documentate de peste 20 de oameni care au plecat la drum pentru a descoperi Via în fața comunităților lor și au ajuns să își schimbe propria percepție despre cărare, odată ce au interacționat cu oamenii și locurile vizitate.

Astăzi, filmul documentării de pe traseu, un Road Movie de 1.400 de kilometri.

Proiectul din care face parte monografia Via Transilvanica, realizat de Cronicari Digitali cu susținerea integrală a Raiffeisen Bank România, se numește ZiDeRomania și a debutat anul trecut cu gândul de a celebra Ziua Națională a României într-un mod mai firesc, mai participativ, peste clișee și formalități festiviste.

De aceea chiar astăzi, de 1 decembrie, vorbim despre Ziua Națională, despre România reală și Unire, spunând povestea drumului care unește o țară, și la propriu, și la figurat, care schimbă percepții și aduce aproape zilnic oamenii, unii de ceilalți.

Azi, de 1 decembrie, vă îndemnăm să ascultați Podcastul Cronicari Digitali dedicat Via Transilvanica și să urmăriți Road Movie-ul primei monografii digitale realizate pe Via.

Vlad Eftenie @veftenie


Vlad Eftenie, fotograf și architect, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de IMAGE DIRECTOR & ARCHILOVER.

Andreea Balaban @andreea.balaban


Andreea Balaban, vlogger și creator de conținut, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de DETECTIV.

Iulian Aruxandei @julian.aruxandei)


Iulian Aruxandei, ghid turistic și instagramer, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de LIVE REPORTER.

Andrei Voinea @andrei.voinea


Andrei Voinea, Senior Communicator Cronicari Digitali, ne povestește despre experiența Via Transilvanica.

Greta Goran @gretagoran


Greta Goran, copywriter, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de STORYTELLER.

Raul Dumitru @rauldumitruv


Raul Dumitru, expert în construcții, instagramer, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de AVENTUROS.

Emilia Morariu @morariu.emilia


Emilia Morariu, instagramer, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de ETNOGRAF.

Ana Rubeli @ana.rubeli @aiciastat


Ana Rubeli, creator de conținut, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de ISTORIC.

Cristian Teodorescu @teorestian


Cristian Teodorescu, BTL Producer Cronicari Digitali, ne povestește despre experiența Via Transilvanica.

Silviu Barbul @lostintimisoara @silviu_barbul


Silviu Barbul, avocat, instagramer, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de LIVE REPORTER.

Cristian Stefănescu @electricbrother


Cristian Stefănescu, producător de muzică electronică, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de SOUND PRODUCER.

Ciprian Muntele @muntele


Ciprian Muntele, pasionat de gastronomie & radio host, ne povestește despre experiența Via Transilvanica, văzută din rolul de CHEF.

Silvia Teodorescu @silvia.teodorescu.or


Silvia Teodorescu, Coordonator Cronicari Digitali, ne povestește despre experiența Via Transilvanica.