Cronicari digitali

Reşiţa

RE: member
RE: connect
RE: discover

Power by Cronicari Digitali #cronicaridigitali

Mai mult

REȘIȚA 50:100:150
RE: member - RE: connect - RE: discover

În 2022, Reșița aniversează 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive și 50 ani de la inaugurarea „Muzeului” de Locomotive cu abur din Triaj (1972).

Numele proiectul50:100:150 RE:member, RE: connect, RE: discover” face trimitere la tripa aniversare marcată de Reșița în 2022 și face o conectare cu cele trei direcții de dezvoltare ale municipiului: Reșița nouă – orașul tinerilor – noi căi de reconectare a tinerilor reșițeni cu comunitatea și orașul;  Reșița – oraș smart city – cu  rolul major al artei în educația urbană;  Reșița – oraș înfrățit cu natura – rolul major al artei în sustenabilitatea conceptului de oraș verde.

”Re:member” pentru că prin acest proiect este susținută cunoașterea trecutului Reșitei (remember), încurajând astfel transformarea în  membrii activi al comunității care susțin viitorul orașului (member).

”Re:connect” oferă perspectiva către Resița nouă, ca orașul tinerilor din Banat, re-conectați între ei prin tehnologie smart din rețelele sociale și digital media.

”Re: discover” este scânteia de la care pornește proiectul, fiind generată de de la tripla aniversare care oferă pretextul dezvăluirii către publicul larg a diversității patrimoniului local.

”50:100:150 RE:member, RE: connect, RE: discover” este un proiect derulat de  Asociația Human Made Art (HUMART), cu susținerea Primăriei Municipiului Reșița și a Consiliului Local al Municipiului Reșița prin programul GRANTURI  ”REȘIȚA – SPAȚIU CULTURAL”.

Presa despre REȘIȚA

Proiectul „REȘIȚA 50:100:150 – RE:member, RE: connect, RE: discover” a fost reflectat în zeci de articole în presa locală, regională și națională. S-a discutat despre Reșița în direct la radio și s-au generat dezbateri pe Social Media în jurul transformării orașului.
Rock FM

Rock FM În 2022, Reșița aniversează 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive și 50 ani de la inaugurarea „Muzeului” de Locomotive cu abur din Triaj (1972). Cu acest prilej, proiectul Cronicari Digitali își propune să promoveze orașul prin acțiunea ”50:100:150 RE: member, RE: connect, RE: discover”

Dilema Veche

Dilema Veche Orașul și-a recuperat destul de bine istoria și a transformat-o în diferențiator (este acum la reșițeni). În 2021, la aniversarea a 250 de ani de tradiție industrială, Dan Perjovschi, Dumitru Gorzo sau Nicolae Comănescu au creat, expus și făcut workshop-uri în Reșita, inclusiv prin intervenții artistice în hale abandonate. Patrimoniul arhitectural și industrial este în plină reconversie astfel încăt să redevină spații integrate în viața comunității.

Spotmedia.ro

Spotmedia.ro Centrul civic este recent modernizat și dincolo de aspectul îngrijit și de nou al mobilierului este frapantă introducerea artei pe pereții clădirilor. Galeriile între patru pereți sunt depășite acum de galeriile de artă pe pereți, iar multe blocuri din Reșița te fac să zâmbești, să te gândești și să remarci cum arta umblă în libertate.

Revista BIZ

Revista BIZ Reșița devine pentru o zi cel mai instagramat loc din România, cu ajutorul a 20 de creatori de conținut și jurnaliști, pe care Cronicari Digitali i-a invitat să descopere patrimoniul arhitectural, industrial și cultural al orașului în cadrul unui ”Heritage Tour”.

Ziarul NEWS

Ziarul NEWS Vlogeri, Blogeri, Tik-Tok-eri, Instagrammeri, Jurnaliști și Podcasteri au vizitat orașului bănățean și i-au spus poveștile culturale prin conținut multimedia, în rețelele de socializare, în fața comunităților de urmăritori.

Ad Players

Ad Players Cu ajutorul a 20 de creatori de continut si jurnalisti, Cronicari Digitali invita pe cei interesati sa descopere patrimoniul arhitectural, industrial si cultural al orasului in cadrul unui ”Heritage Tour”. In 2022, Resita aniverseaza 150 ani de la fabricarea primei locomotive cu abur (1872), 100 ani de la construirea Fabricii de Locomotive si 50 ani de la inaugurarea „Muzeului” de Locomotive cu abur din Triaj (1972).

Demilioane.ro

Demilioane.ro Merită străbătul drumul și până la ieșirea din oraș, la locul unde se află Hala Minda, convertită în zonă de exprimare artistică în contextul celebrării a 250 de ani de industrie la Reșița. Aici sunt șase sculpturi proiectate de artiștii Doru Covrig, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza și Aurel Vlad și executate cu sprijinul unor firme de profil din Reșița și Arad. Au fost dezvăluite în septembrie 2021, iar anul acesta vor fi completate cu unele noi.

Reșița.ro

Reșița.ro Nu poți să trăiești doar din istorie, trebuie să construiești pe ea. Reșița are un centru civic renovat, peste 140 de milioane de euro accesați prin fonduri europene, prin care construim pentru viitorul orașului, artiști care oferă o a doua viață unor hale abandonate, dar și o istorie de care suntem mândri și prin care putem ajunge mai ușor să spunem poveștile care ar putea să fie îndrăgite de mulți

Jurnal de Caraș-Severin

Jurnal de Caraș-Severin Imaginile și poveștile surprinse vor putea fi văzute pe Instagram și Facebook urmărind hashtagurile #cronicaridigitali și #discoverresita.

Ultima Oră

Ultima Oră Storytellingul digital a fost concentrat pe Instagram, având în vedere că este a doua cea mai populară rețea socială, dar și că este preferată de tineri care au astfel ocazia să-și redescopere orașul sau să fie atrași să viziteze un loc despre care nu știau cât de cool a devenit în ultimii ani. De la graffiti și picturi murale, la spații industriale transformate în spații creative.