Cronicari digitali

Peisaje

autor raul dumitru

mai mult

Imagini cu emoții de pe Via Transilvanica


În rolul aventurosului am început acest trip cu entuziasm și mi-am deschis sufletul pentru a experimenta tot ce are România de oferit. Am plecat pe urma priveliștilor încă nefotografiate ale României și m-am aventurat în locuri mai puțin călcate de picior de om alături de drona mea. Și pentru că nu sunt un expert în ale scrisului, o să las imaginile să vă povestească, pe scurt, ce am simțit în această calatorie.

Răsărituri
Posibilitatea unui nou început cred ca e un lucru de care cu toții avem nevoie, uneori. Ei bine, pe Via Transilvanica, după drumuri lungi, străbătute pe jos, arșiță, ploaie și furtuni, o nouă zi îți umple inima de entuziasm… lucruri și locuri de care nu știai, poveștile și oamenii pe care îi descoperi și pe care ai șansa să-i cunoști, te fac să înțelegi că bogățiile unui om nu stau în lucruri materiale. Dimineața e momentul pentru simțurile olfactive. Voi rămâne cu amintirea mirosul crud de iarbă udă, a gustului de lapte proaspăt, a gemurilor aromate și a slăninuței cu brânză și roșii ;).

Miezul zilei


Așa cum îmi place mie să îi spun, este timpul potrivit pentru a vizita orașele și satele de pe Via Transilvanica. Bornele frumos marcate te conduc prin varietatea de bogății pe care le are România. Așa că, vă îndemn să descoperiți aceste locații, chiar dacă sunt mai puțin cunoscute și promovate, căci aici veți găsi și mai multe comori. Chiar dacă orele prânzului nu sunt neapărat cele mai iubite de fotografi, pentru că am prins o vreme capricioasă pe parcursul celor 10 zile, ceața a fost cea care mi-a oferit prilejul să surprind cadrele acestea.

Apusuri de poveste


Cum mă simt atunci când reușesc să surprind într-o fotografie un apus?
E momentul meu preferat din zi, când toate se așează și se liniștesc. Vă îndemn și pe voi să înnoptați cât mai “la înălțime” și o să fiți impresionați de spectacolul oferit, când veți vedea cum soarele fuge la culcare. Lumina e o mângâiere de raze fantastice, într-o liniște molipsitoare. Soarele parcă se zbate împrăștiind ultimele sale văpăi în dorința de a impresiona pentru ultima oară după o zi în care a încălzit pământul. Spectacolul de umbre și lumini îți oferă posibilitatea să admiri pentru câteva momente priveliștea, învăluită în mister. Dacă cumva începeți traseul de la Putna, așa cum am făcut-o noi, și ajungeți pe apus, atmosfera vă va cuprinde cu dorința de a vă scufunda într-o rugăciune contemplativă. După apusuri, vă recomand să vă adunați lângă un foc de tabără, alături de prieteni cu povești și legende spuse de localnici. Drum bun și amintiri pe măsură, vă doresc!