Cronicari digitali
xcds

Masterclasses 2020
„Crafts for
Storytelling”

Mai mult
  • 3 zile de masterclasses cursuri, paneluri de discuții și prezentări

  • Studii de caz și sesiuni Q&A

  • Scriitori, jurnaliști și creatori de conținut digital

  • Manageri de comunicare și directori de proiecte

  • Fotografi, producători TV și radio

  • participanți selectați din domenii diverse

De ce storytelling? Capacitatea de a crea o poveste este una dintre cele mai valoroase abilități pe care le poți dezvolta. Mai mult de atât, puterea de a transmite prin fiecare poveste un lucru care merită învățat și de către alții, ceva care poate fi păstrat în minte sau în suflet de către publicul tău, membrii comunității tale, dă adevărata măsură a valorii povestitorului.

Prima ediție a școlii de storytelling, realizată de Cronicari Digitali în 2020, a fost concepută pentru a facilita înțeleagerea profunzimilor povestirii (fie ea vizuală, audio sau în scris), meșteșugul planificării și, mai ales, pentru a ajuta participanții să-și găsească propriul stil.

Crafts for Storytelling


Evenimentul, desfășurat în online, le-a oferit participanților experiențe complexe în întâlnirea cu scriitori, jurnaliști și creatori de conținut digital, manageri de comunicare și directori de proiecte, fotografi, producători TV și radio. Într-un mix de cursuri, paneluri de discuții și prezentări, toate presărate cu studii de caz și sesiuni Q&A.
Speakerii au ținut paneluri și prezentări în echipă și individual, extrem de bine primite de participanți: „Tranziția de la jurnalismul clasic la jurnalismul digital” ( Cristina Stănciulescu și Lucian Mândruță), „Storytelling vizual” ( Adrian Bulboacă și Miluță Fluieraș), „Despre patrimoniu cultural – ce este și de unde îți culegi și verifici informațiile” (Ștefan Bâlici),  „Storytelling sau cum prind viață ideile” (Marius Chivu și Greta Goran), „Producțiile audio-video” (Diana Popescu și Dragoș Vasile), „Cum construiești succesul în online” (Andreea Balaban), „Campaniile online și impactul în comunitate” (Melania Medeleanu și Cristian Șimonca,  „Comunicare de festival”( Simona Rădoi și Andrei Niculae), „Despre greșeli în comunicare și adaptarea în online” (Andi Moisescu) etc.

SPEAKERS

cristina-stanciulescu
CRISTINA STĂNCIULESCU
Jurnalist, blogger

Este om de radio și jurnalistă de presă scrisă cu o carieră de peste 25 de ani, blogger, formator de opinie. A fost realizator la Radio Total și Europa FM și a condus, vreme de 13 ani revista Viva. În prezent realizează o serie de interviuri video pe platforma Gândul.ro.

lucian-mandruta
LUCIAN MÎNDRUȚĂ
Jurnalist, blogger

Jurnalist cu peste 25 de ani de activitate în televiziune: realizator și editor pentru SOTI, Tele7, PRO TV și Marketing Director pentru Mediafax. În sectorul presei scrise a activat ca director editorial pentru Ziarul Financiar și colaborator la revista Dilema. În prezent este gazda unei emisiuni radio la Digi FM, blogger (www.mindruta.ro) și trainer în zona media pentru specialiști din domeniile marketing și comunicare.

adi-bulboaca
ADRIAN BULBOACĂ
Fotograf proiecte artistice

Unul dintre cei mai apreciaţi tineri fotografi români și unul din cei trei ambasadori ai Showcase of Young Talent (SYT). De la 16 ani a intrat în contact cu fotografia, alături de alți membri ai micii comunități de bucureșteni devoratori de DeviantArt. Pe lângă teatru, e recunoscut și pentru pasiunea vizuală pentru gări și atmosfera lor.

miluta-fluieras
MILUȚĂ FLUERAȘ
Fotograf concerte și festivaluri

Cunoscut în special datorită fotografiei de concert, este și autor a numeroase articole, workshopuri, expoziții. Masterand al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii, unde și-a cultivat și pasiunea pentru producția video, a realizat în 2015 documentarul Insight. An Eye on Bucharest’s Art Galleries. În 2018, împreună cu alți doi fotografi, a pus bazele Asociației Stage Photo, a cărei misiune principală este promovarea fotografilor specializați în a fotografia artele spectacolului.

corina-enache
CORINA ENACHE
Social Media Specialist Samsung România

De 2 ani coordonează la Samsung România proiectele și activările de pe canalele oficiale ale brandului, care este printre puținele din zona tech din România cu un program strategic de lucru cu influencerii și o relație pe termen lung cu aceștia. Participă la evenimente locale & internaționale, este la curent cu tot ce se întâmplă în mediul digital și identifică oportunități de îmbunătățire a strategiei de Social Media Samsung.

stefan-balici
ȘTEFAN BÂLICI
Arhitect, conferențiar universitar

Din 2016 este director al Institutului Național al Patrimoniului. Arhitect restaurator, conferențiar la departamentul de Istorie a Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, este, de asemenea, membru în organizații profesionale și organizații ale societății civile, dedicate patrimoniului cultural.

marius-chivu
MARIUS CHIVU
Scriitor

Este scriitor, cronicar literar, traducător şi redactor al revistelor Dilema veche și Iocan. Nu este doar un autor de proză scurtă și de cărți de călătorie de succes, ci, împreună cu Florin Iaru, ține și cele mai longevive cursuri de scriere creativă de la noi, cursuri dedicate celor care vor să scrie proză de ficțiune, dar nu cunosc regulile de bază ale scrisului și nici nu și-au descoperit propriile abilități.

greta-goran
GRETA GORAN
Copywriter

Jurnalist & copywriter, adică un storyteller pasionat ca un ultraș. Alături de Claudia Vulpe, coordonează inițiativa „Facem bine”, unde promovează de la mesaje simple precum „Purtăm centura de siguranță” sau „Avem grijă la fake news!” până la desfășurarea unor acțiuni concrete, cum a fost „Mai fără pai” sau „Depresia nu are manual”.

diana-popescu
DIANA POPESCU
Jurnalist cultural, scriitoare

Jurnalist cultural cu o carieră de peste două decenii, a lucrat la cotidianele Adevărul și Gândul și a fost, vreme de 7 ani, producătorul emisiunii DIGICULT de la postul TV Digi24. A realizat interviuri cu sute de personalități ale lumii culturale: scriitori nominalizați sau laureați cu Nobel, staruri de la Hollywood, muzicieni și artiști vizuali celebri. De curând, în calitate de autor, a lansat prima carte de povești pentru copii.

dragos-vasile
DRAGOȘ VASILE
Producător TV & podcast

Jurnalist de cursă lungă, a lucrat la Evenimentul Zilei și Jurnalul Național, precum și la Academia Cațavencu. De 7 ani este producătorul emisiunii Apropo TV, una dintre cel mai bine cotate emisiuni de pe piața media și, de aproape un an, realizează podcastul Cronicari Digitali. Cinefil împătimit, are, de 5 ani, un obicei de la care nu se abate: vede cel puțin un film în fiecare zi.

cristian-david
CRISTIAN DAVID
Digital Marketing Director Kaufland România

Cu peste 10 ani de experiență în multiple arii ale ecosistemului de advertising digital, a crescut ca om de marketing în companii precum McCann, eMAG sau Bitdefender unde și-a dezvoltat competențele creative și tehnice, lucru ce acum îl ajută să găsească noi modalități inovative de a face advertising. De 2 ani și jumătate construiește povestea Kaufland România în mediul digital unde a descoperit noi oportunități dar și challenge-uri când vine vorba de storytelling.

andreea-balaban
ANDREEA BALABAN
Vlogger, blogger

Vlogger, blogger, influencer, pasionată de fotografie, fashion și lifestyle & vintage lover. Este mereu cu un aparat de filmat în geantă, documentându-și viața și pasiunile pe canalul de YouTube care îi poartă numele. Îmbină cu succes atât zona de conținut vizual, cât și cel narativ, explorând total subiectele abordate pe canalele sale de comunicare.

melania-medeleanu
MELANIA MEDELEANU
Co-fondator MagicCAMP și Zi de Bine

Jurnalist, logoped, trainer pasionat de dicție și de public speaking, media trainer, membru fondator MagicCAMP și Zi de Bine, fondator al Afterschool Clinceni. Cu o experiență de peste 20 de ani ca om de televiziune, a intervievat sute de personalități. S-a implicat în sprijinirea a numeroase cauze și evenimente caritabile, fiind un promoter al schimbării prin puterea exemplului.

cristian-simonca
CRISTIAN ȘIMONCA
Blogger

Pasionat de teatru, sport, arhitectură, travel, filme, muzică și tot ceea ce înseamnă artă. A terminat Facultatea de Jurnalism și a lucrat 10 ani într-o redacție de sport la Pro TV. A început www.bloguluotrava.ro în 2006 ca o joacă și de atunci a crescut constant, ajungând azi o voce ușor de recunoscut în blogosfera românească.

simona-radoi
SIMONA RĂDOI
Comunicator proiecte culturale

Specialist și consultant în comunicare și media relations, cu experiență în proiecte culturale, comerciale și în mediul ONG, cărora li se adaugă 8 ani de jurnalism în presa scrisă (Maxim, Academia Cațavencu, Cațavencii, GQ, FHM). Din 2010 este PR freelancer lucrând pentru evenimente ca TIFF, ANONIMUL, Bucharest International Dance Film Festival, Cinepolitica și Gala Premiilor Gopo.

andrei-niculae
ANDREI NICULAE
DJ, comunicare de festival

Și-a început cariera la Evenimentul zilei, dar acum este un om de radio veritabil. În prezent îl ascultăm la Virgin Radio, iar despre parcursul lui profesional, spune: „Am știut de mic că asta este ce-mi doresc. Am început prezentând rubrica meteo la Europa FM. În scurt timp am avut și prima emisiune la Radio 21, pe noapte”. Are experiență în tot ceea ce înseamnă comunicare de festival, atât în România (cele 4 festivaluri principale), cât și la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică din lume.

alina-holom
ALINA HOLOM
Specialist Comunicare Raiffeisen Bank România

re peste 10 ani de experiență în industria comunicării și a coordonat de-a lungul timpului proiecte de comunicare internă, externă și CSR. O definește entuziasmul și crede cu tărie că în tot ceea ce faci, ca să ai succes, pasiunea este ingredientul principal. Apropo de storytelling, dacă o întrebi despre un proiect la care muncește cu drag îți va povesti 3 zile și 3 nopți, ca-n basme.

andi-moisescu
ANDI MOISESCU
Realizator TV

De 28 de ani, Andi Moisescu le intră românilor în case, mai întâi prin intermediul radioului, iar apoi al televiziunii, fiind una dintre vocile cu multă greutate din mass-media. Are umor, experiență, echilibru, mai nou, un canal de YouTube și crede că, mai devreme sau mai târziu, diferența o face nu doar talentul. Ci și munca susținută, seriozitatea și constanța. Este convins că emisiunile de calitate nu vor dispărea. Cel mult, își vor schimba mediul de difuzare.

MODERATORI

silvia-teodorescu
SILVIA TEODORESCU
Managing Partner Agenția de comunicare Zaga Brand
cristina-stanciulescu
CRISTINA STĂNCIULESCU
Jurnalist, blogger
dragos-vasile
DRAGOȘ VASILE
Producător TV & podcast