Cronicari digitali

ZIUA I - 11 DECEMBRIE 2021

11:00 – 13.00

REINVENTAREA PROFESIONALĂ. PRESIUNE ȘI DESCOPERIRI

Vorbim tot mai mult de nevoia de reinventare, repoziționare. Presiunea sociala și economică crește, pe măsură ce contextul pandemic se prelungește. Ce profesii s-au confruntat cu schimbarea și nevoia de adaptare odată cu pandemia? Răspuns corect: toate, într-un fel sau altul. Ar fi aproape imposibil să le așezăm în doua ore, la un loc. Prin urmare nu ne propunem acest lucru. Am cautat însă povești adevărate despre oameni care au reușit să se adapteze. Personal și profesional. Sperăm să vă inspire!

INVITAȚI

13.20 – 15.20

PROFESII, ADAPTARE ȘI INFLUENȚĂ SOCIALĂ

Intri des pe social media? Ești la curent cu ce se întâmplă în mediul online în contextul actual? Ce așteptări ai de la postările specialiștilor sau formatorilor de opinie? Te surprind reacțiile sau atitudinile celorlalți față de subiecte esențiale? Situațiile noi cu care ne confruntăm pe plan profesional înseamnă adaptare, implicare și reziliență. Educația și sănătatea sunt puncte cheie pe agenda noastră, de aceea nu pierdem ocazia să privim în ansamblu trecerea prin pandemie. Expunerea crescută în spațiul public aduce în discuție influența socială și rolul pe care cadrele medicale și corpul profesoral îl joacă în momentul în care responsabilitatea profesională se dublează. Și dacă vorbim despre adaptare la nivel macro, aflăm viziunea antropologică asupra schimbărilor prin care trecem.

INVITAȚI

15.40 – 17.10

QUO VADIS

Avem o problemă cu cuvântul “deci” și, în general, cu nevoia de a trage concluzii. Conversația, dezbaterea sunt în sine un schimb de opinii. În plus, contăm pe puterea poveștilor și divagarea de la tema dată. Pornim de la noua realitate și întrebarea ”Încotro ne îndreptăm”, alături de trei povestitori fără egal, protagoniști ai unor podcasturi pe cinste.

INVITAȚI

ZIUA II - 12 DECEMBRIE 2021

11.00 – 13.00

A NEW DAWN

Ce se întâmplă cu presa și comunicarea brandurilor? De la aceste domenii avem așteptări în ceea ce privește informarea, empatia, creativitatea și reinventarea limbajelor. De la presă am așteptat povești despre realitatea fizică. De la branduri am vrut să știm că le pasă, ne înțeleg noua viață și se adaptează odată cu noi. Ce transformări au avut loc în timpul pandemiei?

Despre toate acestea vorbim la “A new dawn”, prin două paneluri de discuții și povești inspiraționale din partea mass-media și a agențiilor de comunicare.

FORME ȘI CONȚINUT ÎN COMUNICARE

INVITAȚI

15.35 – 17.00

MAREA ADAPTARE. ÎNCEPUTURILE

Ce facem cu amalgamul de emoții de care ne lovim într-o situație limită? Putem să mergem mai departe, și dacă da, cum? Chiar dacă pandemia a scos la iveală sentimentele cu care nu am vrea să ne confruntăm, fără a trece prin experiența lor nu putem ajunge la outcome-ul mult dorit.

Paul Olteanu ne vorbește despre reziliență, adaptare, recalibrare, o recapitulare a fenomenelor emoționale și raționale care apar în lupta cu pandemia.

INVITAT