HERITAGE INSTAMEETS

Heritage Trips & InstaMeets

ECHIPA CRONICARI DIGITALI ARE BAGAJELE FĂCUTE

În Heritage Trips, echipe formate din experți, jurnaliști și lideri de opinie ai generațiilor Y și Z (bloggeri, instagrammeri, vloggeri) explorează obiective de obiective de patrimoniu național cultural al României

Experții INP completează imaginile cu povești nemaiauzite și informații nu foarte cunoscute de către publicul larg. La final, e vremea tinerilor Cronicari Digitali să descrie România în cuvinte, imagini sau clipuri video și să transmită mai departe povestea unei culturi milenare.

  • Actualizăm tradiția
  • Dăm refresh la identitate
  • Mutăm lecțiiile de istorie în online
  • Aducem porția de cultură pe ecranul de telefon

Explorăm patrimoniul cultural 3600 prin Heritage Trips în toată țara. Am început cu Moldova, Alba, Maramureș și Sulina și continuăm cu Timișoara, Hunedoara și Iași. Vizităm mănăstiri, conace, castele, închisori comuniste, mori de apă vechi, mine de cărbuni, situri arheologice. Asistăm la țesutul scoarțelor, la obiceiuri și tradiții vechi, pur românești. Cunoaștem oameni intrați în patrimoniul viu și gustăm mâncăruri din patrimoniul culinar.

Urmărește-ne jurnalul de călătorie

 

                                                       HERITAGE INSTAMEETS 

HERITAGE INSTAMEET II. 25 NOIEMBRIE 2018, București

Evenimentul din 25 noiembrie, care a marcat finalizarea etapei 2018 a proiectului, a deschis ușile a trei clădiri emblematice din București pentru cei peste 200 de instagrammeri, bloggeri si jurnaliști dornici de a descoperi case de patrimoniu închise publicului larg și de a transpune cele văzute în conținut digital.

Un tur de clădiri de referință ale Capitalei – Aula Academiei Române, Casa Macca, sediu al Institutului de Arheologie Vasile Pârvan, Muzeul Colecțiilor Doctor Severeanu și o petrecere cu stil la Palatul Ghica Grădișteanu de pe Calea Victoriei au marcat încheierea campaniei Cronicari Digitali pentru promovarea patrimoniului cultural în rândul millennials, ediția 2018.

Peste 200 de tineri, creatori de conținut digital de calitate pe rețelele sociale Instagram și Facebook, care s-au implicat în proiect, încă de la demararea lui au participat la cel de-al doilea Heritage Instameet. În cele șase ore, cât a durat evenimentul, participanții au generat peste 1.000 de InstaStories, povești virtuale despre clădiri de patrimoniu și istoria acestora.

Urmărește pagina de Facebook și contul de Instagram Cronicari Digitali și află unde și când vor avea loc următoarele Heritage InstaMeet-uri.

Hashtag-urile oficiale: #cronicaridigitali #patrimoniu

 

HERITAGE INSTAMEET I. 17 IULIE 2018, București

Centrul Bucureștiului a fost marți, 17 iulie 2018, zona zero a creativității vizuale pentru instagrammeri! Trei clădiri emblematice din Capitală, Palatul CEC, Casa Monteoru și Casa de Târgoveț, și-au deschis porțile în cadrul unui #HeritageInstameet inedit, ce leagă prezentul de trecut.

Evenimentul a inaugurat campania „Cronicari digitali” care își propune să șteargă decalajul de comunicare dintre generații prin traducerea reperelor culturale în limbajul adecvat tinerilor pasionați de lumea digitală. Proiectul dezvoltat de Zaga Brand este susținut de Institutul Național al Patrimoniului.

Ambasadori ai proiectului, și-au adăugat propria viziune asupra obiectivelor pe care au fost invitați să le descopere în exclusivitate. 120 de instagrammeri și bloggeri din București au parcurs kilometri pentru a lua contact cu cele trei obiective și au ascultat poveștile lor, spuse de experți în arhitectură, istorie și patrimoniu.

Au plecat de pe Calea Șerban Vodă 33, de la Casa de Târgoveț, în pas de plimbare, însoțiți de ghizi, și au descoperit comorile Bucureștiului, până la finalul turului, pe Calea Victoriei 115, la Casa Monteoru, unde a avut loc și lansare campaniei, printr-un Heritage Party inedit.