Cronicari digitali

Heritage
trips
& instameets

#cronicaridigitali #HeritageInstameet

mai mult

Proiecte Recente


Printre acțiunile marca #cronicaridigitali, care activează comunitatea să fie co-autor în povestea patrimoniului cultural, se numără: Heritage Instameets - evenimente dedicate creatorilor de conținut activi în SM, organizate în diferite orașe, cu circuit închis, pe teme de patrimoniu arhitectural în care sunt deschise clădiri neintrate în circuitului public și Heritage Trips, adică călătorii prin țară, pe trasee bine stabilite și documentate în care sunt incluse obiective de patrimoniu diferite (ex: patrimoniu natural, arhitectural, industrial, gastronomic, ecleziastic, în lemn, traumatic, obiceiuri, tradiții vii, meșteșuguri) realizate alături de echipe selecționate de vloggeri, bloggeri, instagrameri și jurnaliști.

Buzău

Heritage Instameet
Călătorie prin istorie

Când sună telefonul de la Cronicari Digitali știi că urmează ceva fabulos. E ca și cum ți se oferă pastila roșie din Matrix, că tot urmează să apară filmul. După Via Transilvanica, ce mai poți să vezi și să faci în țară și să îți placă? Ohh, dar poate acum mă sună să facem țara de la Vest la Est, să alergăm cu lupii prin pădure, să prindem pești cu mâinile goale în Deltă, să ce?

Constanța

Heritage
Instameet

În București plouă. Ce-ai putea face pe o vreme perfect antipatică? Pleci la mare! Nici măcar nu glumesc: 16 temerari sunt deciși să pornească într-o aventură memorabilă.

București

Heritage
Instameet
Arhitectural

Evenimentul din 25 noiembrie, care a marcat finalizarea etapei 2018 a proiectului, a deschis ușile a trei clădiri emblematice din București pentru cei peste 200 de instagrammeri, bloggeri si jurnaliști dornici de a descoperi case de patrimoniu închise publicului larg

Sulina

Heritage
Trip

Din cel mai recent episod al aventurii offline a Cronicarilor Digitali, am strâns în jurnalul de călătorie fotografii și impresii pe care le-am transformat în tablouri digitale.

Alba - Hunedoara

Heritage
Trip

Ce semne de întrebare ascund văile împădurite din inima României? Ce minuni șad uitate pe drumurile pline de colb spre județul Alba? Ce chemare aproape supranaturală atrage în lumea trecutului o gașcă de tineri mutați definitiv în online?

Maramureș

Heritage Trip

Jurnalul Cronicarului Digital: Ne-am îmbarcat în transportorul de nădejde din flota Volkswagen, echipați cu aparate foto și baterii externe care ne vor ține în priză în cel de-al treilea Heritage Trip. Mergem spre Maramureș, tărâmul bisericuțelor din lemn și al tradițiilor neprihănite.

Moldova

Heritage Trip

Zece cronicari de seamă pornesc la drum prin Moldova. Pare începutul unui banc, însă ce a urmat e o aventură de povestit nepoților, la gura sobei sau în fața unei tablete.

București

Heritage Instameet Arhitectural

Centrul Bucureștiului a fost marți, 17 iulie 2018, zona zero a creativității vizuale pentru instagrammeri! Trei clădiri emblematice din Capitală, Palatul CEC, Casa Monteoru și Casa de Târgoveț, și-au deschis porțile în cadrul unui #HeritageInstameet inedit, ce leagă prezentul de trecut.