
Amazonul gastronomiei,
Via Transilvanica
Ce, cât, dar mai ales cum mâncăm bine pe ViaTransilvanica
Am plecat cu o mică stare de neliniște pe ViaTransilvanica. Simțeam că va fi așa, ar fi fost chiar nedrept să nu fie așa, mi-a fost teamă că după o călătorie de zece zile care includea zeci de experiențe culinare, aveam să mă întorc cu niște kilograme în plus. Mai multe. Intuiția mea a funcționat perfect și în cazul ăsta, dar recunosc că nici eu nu prea m-am împotrivit foarte tare avalanșei de castroane, platouri sau farfurii care s-au abătut asupra întregii echipe Cronicari Digitali. Ba încă m-am străduit ca nimic să nu-mi scape de acolo. N-a fost deloc simplu, iar în final am simțiti că am și izbândit. Galeria foto a acestui articol va fi cea care va sta în sprijinul acestor întâmplări fericite pe care nu le regret deloc.
întrebarea nu e dacă, ci când voi reveni
Așa că, în cazul meu, întrebarea nu e dacă, ci când voi reveni pe ViaTransilvanica. Iar de data asta cu rucascul în spate. Tocmai de aceea, perspectiva mea asupra experienței culinare de pe ViaTransilvanica se schimbă puțin. Nu mai e despre ce mănânci bine, cât mai degrabă despre cum te organizezi ca să mănânci cât mai bine.
Ceaune în cele mai nebănuite combinații
Despre câte de bine se poate mânca pe Via, ține așadar de organizarea fiecăruia dintre viitorii pelerini. Despre cât de bine am mâncat eu pe Viatransilvanica, am să las imaginile să vorbească de la sine. Cu mențiunea că asta a fost o experiență care a început pe Via Transivanica, dar care se va încheia pe blogul meu. Am multe rețete aduse de acolo, pe care vreau să le încerc și cărora vreau să le spun povestea.
Ceaune în cele mai nebănuite combinații, o ciorbă de sfeclă, așa cum am găsit-o eu în Fundul Moldovei, una dintre ciorbele cu care ai putea oricând să te bați pentru aur la Campionatul Mondial de Ciorbe de Lobodă.
ingredientele care ajung pe masa ta au mari șanse ca să fi fost aduse din spatele casei
Și ar mai fi ceva. În multe locuri unde se poate mânca pe ViaTransilvanica, dincolo de rețete, ingredientele care ajung pe masa ta au mari șanse ca să fi fost aduse din spatele casei. Adică lapte de la vacă, brânză cu gust de brânză, carne de la animalul crescut în bătătură sau legume culese și aduse în casă cu mâna, nu cu avionul.