Cronicari digitali

primul EP care spune prin
muzică povestea
Via Transilvanica

#cronicaridigitali Raiffeisen Bank România

Mai mult

DRUM


by Electric Brother

Electric Brother lansează primul album care sintetizează, cu ajutorul sunetelor înregistrate în timpul unei călătorii inedite pe cel mai cunoscut drum cultural al României, Via Transilvanica.

Trei piese concentrează în sunete emoțiile întâlnirii cu oameni, animale, locuri, obiceiuri, meșteșuguri, generând o poveste vie, într-un limbaj universal, care poartă orice ascultător pe un traseu de 1.400 de km de Via Transilvanica

”Există două feluri de sunete în jurul nostru: cele din natură și cele făcute de om. Sunt fascinat de ambele, le vânez, sunt atent la tot ce iese din zgomotul de fond pe care ne-am obișnuit să îl ignorăm. drum este despre cărarea pe care toti ar trebui sa o străbatem măcar odată în viață, din nord, de la Putna sau din casele huțulilor, prin păduri și peste dealuri, până jos, în sudul cald al Drobetei, prin curți și gospodării, pe pământ bătătorit, adunănd muzica oamenilor.

Trei piese create pe 1.400 de km de Via Transilvanica, parcurși la pas, cu trenul, cu mașina, alături de prieteni. Sute de sunete culese distinct – vibrații de pași, conuri si crengi, magie de sticlar, sunet de tilincă si de fluier ciobanesc, de fus de tors lana sau de orgă de biserica.
Dar drum este și despre acel spațiu unde lăsăm urme prin tot ce facem, bun sau rău. Spațiul comun de care trebuie să fim conștienți și de care trebuie să avem grijă.

Un proiect care nu se putea realiza fără suținerea prietenilor de la Cronicari Digitali și Raiffeisen Bank România”, spune Electric Brother.
Înregistrările pentru albumul Electric Brother ,”drum”, s-au desfășurat în vara lui 2021 în timpul documentării primei monografii digitale a Via Transilvanica, odată cu parcurgerea ei în premieră, de la un capăt la celălalt, de către Cronicari Digitali, într-un Heritage Trip special, pe urmele Bornelor nevăzute ale Via Transilvanica.

Electric Brother a parcurs în total peste 1.400 de km, dintre care 40 pe jos prin natura salbatică, 1.320 cu mașina, 60 cu trenul și 80 cu vehicule off road. Pentru soundbites, artistul a interacționat direct cu 188 de persoane.

Pentru masterizarea albumului, dar și selectarea unor înregistrări relevante din zeci de ore de material brut, Electric Brother a lucrat aproape jumătate de an, iar rezultatul este prezentat în premieră în Club Expirat, în București, pe 12 aprilie, de la ora 20:30, în cadrul unui eveniment care prefigurează o nouă etapă a demersului de digitalizare și accesibilizare a poveștilor Via Transilvanica prin Rucsacul cu Povestiri.

“Albumul drum este un proiect care nu se putea realiza fără suținerea prietenilor de la Cronicari Digitali și Raiffeisen Bank România, cărora le mulțumesc pentru că dau glas culturii autentice”, spune Electric Brother.