Cronicari digitali

#cronicaridigitali S8 ION FLORESCU: la intersecția între artă, muzică și business. Arh. ATTILA KIM: rigori și constrângeri ale arhitecturii de expoziție

Patrimoniu Personal 01:00 ION FLORESCU povestește cu ce avantaje (și ce dezavantaje) a venit statutul de descendent al unei familii care a făcut istorie. Îi cunoaștem multiplele fațete – colecționar de tablouri, pasionat de pian și Mecena al… street art-ului – și aflăm ce anume crede că îi lipsește Bucureștiului cultural.

Cine ascultă o casă? 22:45 Arhitectul ATTILA KIM ne conduce în culisele expozițiilor-eveniment din Capitala Europeană a Culturii, Timișoara. Dezvăluie numeroasele rigori și constrângeri ale arhitecturii de expoziție și în ce mod a coordonat… Brâncuși însuși retrospectiva care îi este dedicată. Comisarul României pentru Bienala de la Veneția detaliază care i-au fost prioritățile, pentru ca arta noastră să fie just percepută în lume, și lămurește dacă e sau nu cazul să mai avem „complexul culturii mici”. Rubrică susținută de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

Articol anterior
Articol următor