Cronicari digitali

#cronicaridigitali S7 ADRIAN NOTZ: cum se micșorează eficient distanța dintre arta contemporană și omul obișnuit. Arh Köllő Miklós: restaurarea caselor vechi păstrează legătura între generații

Cultura la purtător 01:00 Bienala Art Encounters aduce la Timișoara peste 60 de artiști din toată lumea. Curatorul ediției 2023, elvețianul ADRIAN NOTZ, explică modul în care a abordat acest maraton, pentru a-l face interesant în ochii publicului, și ce anume l-a surprins, odată ce și-a terminat misiunea. Aflăm care sunt cele mai eficiente metode de a micșora distanța dintre arta contemporană și omul obișnuit și, pentru că lucrează la Centrul pentru Inteligență Artificială din cadrul Swiss Federal Institute of Technology Zürich, ne spune dacă artiștii ar trebui să se simtă amenințați de roboți.

Cine ascultă o casă? 21:10 Dacă asculți o casă, îi afli poveștile din trecut. Dacă ești mai mult decât un ascultător, poți duce poveștile în viitor. Arhitectul Köllő Miklós știe că satul e un povestitor neîntrecut și este decis să-i pună la adăpost patrimoniul. De aceea, subliniază cât de important e să nu-ți depășești competențele și… tarlaua. Și ne dezvăluie cum, prin restaurarea caselor vechi, putem păstra nu doar meșteșuguri pe cale de dispariție, ci și legătura între generații. Rubrică susținută de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

Articol anterior
Articol următor