Cronicari digitali

#cronicaridigitali S3 episod 14, Invitați Dan Rădulescu, Marcel Iureș și Mircea Groza

Patrimoniu Personal 00:49 DAN RĂDULESCU detaliază ce formă ia conflictual intre generații la actori, explică de ce nu I s-a facut rău intr-o sală de operații și povestește despre o întâlnire de gradul III.

Patrimoniu Cultural 31:05 MARCEL IUREȘ rememorează epopeea creării teatrului ACT și lecțiile învățate chiar și fără voia sa. Abordează spinoasa chestiune a posterității actorului și demontează un mit: Caragiale nu este național ci de-a dreptul universal.

 „Cu vorba bună” 48:56 Povești greu de crezut. Mituri care au pus la treabă imaginația a generații întregi. Oameni și proiecte nebunești. Ce este adevăr și ce este invenție? Uneori, realitatea își scoate pălăria în fața unei născociri irezistibile. „Cu vorba bună” este rubrica în care îți spunem ce lucruri incredibile am mai aflat. În episodul de azi, Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș.

Mâncarea e cultură 51:30 MIRCEA GROZA vorbește despre îndelungata carieră în documentat și cules rețete țărănești, inclusive ciorbe. Ne familiarizează cu instituția socăcițelor și ne spune ce sunt păsula în gaci, respectiv topala, topăluța, încingala, popârca sau beșteleul.

Articol anterior
Articol următor