Cronicari digitali

#cronicaridigitali S3 episod 12, Invitați Lea Rasovszky, Nicu Dumitru și Roxana Ceialâcu

Patrimoniu Cultural 00:49 LEA RASOVSZKY dezvăluie cum se distribuie creativitatea, spiritul critic și diplomația într-o familie de artiști; explică motivul pentru care își găsește inspirația în partea întunecată a lucrurilor și de ce a face artă vizuală în România este un sport extrem.

 „Cu vorba bună” 20:55 Povești greu de crezut. Mituri care au pus la treabă imaginația a generații întregi. Oameni și proiecte nebunești. Ce este adevăr și ce este invenție? Uneori, realitatea își scoate pălăria în fața unei născociri irezistibile. „Cu vorba bună” este rubrica în care îți spunem ce lucruri incredibile am mai aflat. În episodul de azi, comorile din Gherla.

 Mâncarea e cultură 23:45 NICU DUMITRU explică, din perspectiva filologului și a expertului în gastronomia romani, de ce nu este tocmai corectă denumirea „mușchi țigănesc”. Dezvăluie de unde provine frenezia culinară a Paștelui Blajinilor și detaliază legătura aproape magică a ursarilor cu pădurea.

Interviu 45:28 Astăzi vorbim și despre AGILE, o școală alternativă pentru oameni în toată firea. Descoperim cum îi poate ajuta pe adulți să redevină flexibili, să depășească rigiditatea care le-a intrat în reflex și să își reconstruiască sistemul de valori. În acest quest suntem alături de ROXANA CEIALÂCU, Lead Agile Coach la Telekom Romania, companie care a experimentat această filosofie în cadrul diviziei de digitalizare.

Articol anterior
Articol următor