Cronicari digitali

#cronicaridigitali S1 episod 1, Invitați Andreea Esca & Stefan Bâlici, moderator Cristian Șimonca, aka Blogu lu’ Otravă

Interviu 0:47 : Despre ANDREEA ESCA avem senzația că știm (aproape) tot. Mai gândiți-vă! Într-un interviu informal, își scoate la iveală latura de Ioana d’Arc: admite că ar deveni subiect de știre, făcând grevă în fața clădirilor vechi, pentru a nu fi demolate. În plus, ne dezvăluie detalii despre viața în izolare și provocările ei. Ba, mai mult, răspunde și la un Chestionar al lui Proust “reinterpretat”.

Interviu 29:36: Arhitectul ȘTEFAN BÂLICI a făcut o alegere surprinzătoare: a plecat din zona privată pentru a conduce Institutul Național al Patrimoniului. Cu ce s-a ales? Cu mai puțini bani și mai multă birocrație sufocantă. Ce-l mână, totuși, în luptă? Niște inamici enervant de rezistenți: betoanele și termopanele care “împodobesc” monumentele istorice.

“Cu vorba bună” 45:36: Povești greu de crezut. Mituri care au pus la treabă imaginația a generații întregi. Oameni și proiecte nebunești. Ce e adevăr, ce e legendă? Uneori, realitatea își scoate pălăria în fața unei născociri irezistibile. ”Cu vorba bună” este pastila în care îți spunem ce lucruri incredibile am mai aflat. În episodul unu, singurul mormânt de pirat din România.

Articol anterior