Cronicari digitali

viralizarea
patrimoniului
prin povestitori
iscusiți

AMBASADOR CRONICARI DIGITALI

Mai mult

digital storytelling


În acest proiect de digital storytelling, ambasadorii #cronicaridigitali fac legătura între valorile și misiunea campaniei și generația tânără. Sunt activi atât în cadrul evenimentelor offline, online, cât și în cazul acțiunilor de tip takeover sau fotoreportaj digital.

Cu alte cuvinte, vorbim despre mesajul unor creatori de conținut tineri, pentru comunitățile lor și contribuția la viralizarea patrimoniului pe rețelele sociale. Printre povestitorii proiectului se numără:
creatori de conținut
  • Facebook

  • instagram

video creative
  • youtube

  • tik-tok

writer
  • blog

  • copywriter

media
  • podcasting

  • jurnalism

fii și tu ambasador!


Crezi în importanța conținutului de calitate în mediul digital? Ai certitudinea că a cunoaște patrimoniul cultural înseamnă a-ți cunoaște identitatea și potențialul viitor? Fii și tu ambasador Cronicari Digitali!

10
6
8
7
9
alina burcioiu

„Chiar dacă i-au fost amputate multe dintre străzi și cartiere, Bucureștiul rămâne un oraș plin de istorie și de patrimoniu cultural. M-am mutat aici în 2013, iar de atunci m-am pierdut pe multe dintre străduțele lui vechi. Mi-am dat seama că peste tot sunt ascunse case vechi, fiecare cu frumusețea și cu durerea ei. Cel mai des îmi place să mă plimb și să admir casele din Cotroceni și din zona dintre Universitate și Piața Romană, toate acele străduțe care se împletesc în spatele Bulevardului Magheru. ”

Alina Burcioiu, creator digital
xxx

„Când am auzit prima data termenul de „Patrimoniu Recent” mi s-a parut oximoronic, pentru că percepeam patrimoniu ca fiind ceva vechi, ca vinul, cu cât mai vechi, cu atât mai valoros. Iar „recent” părea pentru mine o contradicție în termeni. Cronicari Digitali a reusit și de această dată să atragă atenția asupra frumuseții de lângă noi, la urma urmei, clădirile din anii ’50 – ’70 sunt cele mai bine păstrate și cele mai des întâlnite în oraș. Nu le poți aprecia la adevărata valoare fără să le știi povestea, iar ADN-ul proiectului este storytelling-ul.”

Bogdan Buzuleac, creator digital, ambasador Cronicar Digitali din 2018
ana rubelvvvvi

„Colaborarea cu Cronicari Digitali a venit la fix, mai ales în ceea ce privește takeover-ul pentru proiectul Case de poveste, când am mers în superbul Cotroceni și am transmis comunității poveștile unor case inedited. Am urmărit în special casele cu arhitectură neoromânească proiectate de arhitecte faimoase precum Henriette Delavrance-Gibory și Virginia Haret Andreescu. Pentru că noi chiar credem în proiect, suntem participanți activi la toate evenimentele Cronicari Digitali, atât offline cât și online. Premiul Cronicarul Digital al anului 2020 ne-a uimit pur și simplu, nu am cuvinte să spun cât de mult ne-a bucurat și abia așteptăm să continuăm demersul de a proteja patrimoniul și anul acesta. ”

Ana Rubeli, fondator al proiectului @aiciastat
EMILIA BUN

„Pentru mine, proiectul Cronicari Digitali este despre cum pasiunea și muncă unor oameni au adus mai aproape de trecut și istorie, tinerii care sunt bombardați de informație. Pentru mine Cronicari Digitali înseamnă și relațiile frumoase de prietenie pe care le-am dezvoltat că urmare a participării la evenimentele organizate și despre contexte și medii autentice prin care ne-am putut descoperii pe noi, prieteniile noi și împreună, descoperim în moduri unice patrimoniul cultural și fiecare bijuterie arhitecturală. Observând o anumită neglijență în rândul preferințelor oamenilor, am căpătat eu o grijă mai mare și am dezvoltat un interes față de patrimoniul cultural românesc. Îmi doresc în măsura în care îmi este cu putință, să molipsesc și alți oameni și să împărtășesc cu cei care mă urmăresc pe Instagram, fotografii și detalii din astfel de locuri.”

Emilia Morariu, Cronicarul Digital al anului 2019
silvia-teodorescu

„Cronicari Digitali este un proiect pornit din pasiunea și credință câtorva oameni, printre care sunt mândră că mă număr și eu, pentru valori, tradiții, forme de expresie artistică, de la arhitectură, la pictură sau muzică. Iar acest interes începe din familie sau de la școală, dar și datoriătă informațiilor primite din surse de calitate, într-un mod repetat. Iar asta se întâmplă la Cronicari Digitali.”

Sivia Teodorescu, Senior Partner at Zaga Brand & fondator CD