COMPETITIE

Heritage Competition

 

LANSARE NAȚIONALĂ PENTRU CRONICARI DIGITALI ÎN 2019.
DESCOPERĂ EVENIMENTELE ȘI COMPETIȚIA DIN ACEST AN!

După debutul multi-premiat din 2018, atunci când a arătat că patrimoniul are stofă de subiect de prim rang în social media, Cronicari Digitali anunță provocări importante pentru sezonul 2019.

Pe lângă descoperirea și împărtășirea valorilor culturale românești, care rămâne principala sa misiune, campania aduce conexiunea între generații la un alt nivel, acela al implicării directe în cât mai multe locuri din țară. Astfel, evenimentele Cronicari Digitali se vor desfășura în noi zone ale țării, iar misiunile de explorare a României vizează regiuni pline de potențial și povești.

După ce în 2018 împreună am făcut viral hashtagul oficial al campaniei, #cronicaridigitali, ne dorim să continuăm acest demers, iar anul acesta avem și recompense pentru cei mai harnici și mai talentați creatori de conținut online din România.

Concursul #CronicariDigitali 2019 se va desfășura pe terenul creativ al Instagram  – de pe 1 mai până pe 31 octombrie – și este deschis tuturor creatorilor de conținut care vor să contribuie la descoperirea și promovarea patrimoniului cultural românesc.

PREMII

  • Secțiunea Cea mai creativă fotografie – un telefon mobil Samsung Galaxy S10+, Dual SIM, oferit de Samsung România. Imaginea trebuie să fie realizată cu un telefon mobil, să surprindă într-o abordare inedită un obiectiv de patrimoniu românesc și să fie publicată pe Instagram cu #cronicaridigitali #doepicshots, tag @samsungromania și @cronicaridigitali.
  • Secțiunea Postare (de) la înălțime – o dronă DJI Spark Mini White, oferită de Telekom Romania. Vor fi jurizate imagini ce conțin minim un obiectiv de patrimoniu fotografiat de sus (dintr-un turn, dintr-o clădire înaltă). Postarea va conține în descriere #cronicaridigitali #experienteimpreuna, tag @telekomromania și @cronicaridigitali.
  • Sectiunea Patrimoniu recognoscibil – 1 metru cub de produse premium, alimentare si nealimentare destinate hobby & wellbeing (echivalentul unui cărucior de produse în valoare de 2000 lei) oferit de cora Romania. Postarea publicată pe Instagram va trebui să conțină o fotografie a unui obiectiv de patrimoniu de referință din România (ușor de recunoscut/identificat la nivel public) alături de #cronicaridigitali #corastiidecerevii și tag @cronicaridigitali, @cora_romania.
  • Secțiunea Patrimoniu așa cum trebuie – un card de cumpărături pentru achiziționarea de produse tip gadget în valoare de 1.000 de euro, oferit de Raiffeisen Bank România. Imaginea publicată pe Instagram va trebui să conțină o fotografie a unui obiectiv de patrimoniu din România, restaurat sau în bună stare de funcționare, alături de #cronicaridigitali #bankingasacumtrebuie, tag @cronicaridigitali și @raiffeisenbankro.
  • Secțiunea Cronicarul Digital al Anului – un Heritage Trip personalizat pentru două persoane, în zona Viscri, jud. Brașov, cu cazare și masă incluse, în perioada 26-29 martie 2020. Pentru transport va fi pus la dispoziție un autoturism oferit de Hyundai Auto România, cu carburant inclus. Pentru această secțiune, imagini valide sunt cele care conțin obiective de patrimoniu și sunt postate cu #cronicaridigitali și tag @cronicaridigitali. Vor fi monitorizate și jurizate conturile de Instagram cu cea mai intensă activitate în direcția promovării patrimoniului cultural românesc.
  • Secțiunea Ambasador Cronicari Digitali – participarea la toate acțiunile oficiale (deplasări/Heritage Trips) Cronicari Digitali din anul 2020 (cu transport, masă și cazare incluse), alături de instagrammeri și parteneri media ai proiectului, cu scopul de a descoperi obiective de patrimoniu și a crea conținut original pentru canalele proprii de social media. Condiții de eligibilitate: imaginile valide sunt cele care conțin obiective de patrimoniu și sunt postate cu #cronicaridigitali și tag @cronicaridigitali. Ambasador Cronicari Digitali poate deveni orice instagrammer care, prin conținutul creat în perioada competiței, dovedește interes real pentru promovarea patrimoniului românesc și dorința de a responsabiliza un număr cât mai mare de tineri cu privire la datoria pe care o avem cu toții de a duce mai departe moștenirea culturală.

Accesează regulamentul competiției pentru informații complete legate de concurs.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie automat la toate secțiunile?

Să pozezi cât mai creativ oricâte obiective de patrimoniu cultural românesc îți plac, ți se par fotogenice ori le dorești salvate. Pentru a te înscrie automat în competiție și a avea șanse de câștig ale premiilor oferite de partenerii noștri, ai grijă ca orice postare cu un obiectiv de patrimoniu din România, să includă hashtagurile oficiale ale concursului #cronicaridigitali #doepicshots #experienteimpreuna #corastiidecerevii #bankingasacumtrebuie și tag pe conturile @cronicaridigitali, @telekomromania, @cora_romania, @samsungromania și @raiffeisenbankro.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Cronicari Digitali 2019, care va avea loc în data de 28 noiembrie 2019.

Să facem cunoștință cu obiective de patrimoniu din toată țara!

Pentru cei care au lăudat introducerea conceptului de Heritage Instameet în vocabularul iubitorilor de patrimoniu și de Instagram, Cronicari Digitali a pregătit un upgrade național. Astfel, acțiunile de explorare a comorilor din București se mută și în alte zone cu istorie, oferind instagrammerilor experiența unică de a face cunoștință cu obiectivele care contează, chiar în orașul lor. Astfel, am actualizat secțiunea Heritage Trips, prin care grupuri eterogene de oameni cu influență și talent descoperă meleaguri ascunse din România și apoi dau share experienței pe Instagram, Facebook, blog, TV sau în presa scrisă. În 2019, se schimbă destinațiile și se adaugă obiective noi care au nevoie de atenție și respect.

Păstrând angajamentul pentru promovarea patrimoniului cultural al României, campania folosește cea mai avansată tehnologie – omul – și face zoom pe viziunea unică a fiecăruia dintre noi, care are darul de a inspira și de a salva. Cronicari Digitali 2019 promite  mai multe imagini care surprind obiective de descoperit și aventuri de povestit. Avem un patrimoniu întreg de împărtășit!

Îndemnul nostru către toți creatorii de conținut preocupați de moștenirea noastră culturală pe care i-am descoperit în 2018 și pentru toți cei pe care îi vom descoperi în 2019 este: împreună facem viral patrimoniul cultural! #cronicaridigitali  

Este contribuția fiecăruia în a reasambla în imagini și texte o parte importantă din ceea ce face România unică și frumoasă.