DESPRE PROIECT

Despre Proiect

FACEM VIRAL PATRIMONIUL CULTURAL

Cronicari Digitali este o campanie de informare și promovare, ce aduce valorile și tradițiile României față în față cu generația Millennials. Proiectul este susținut de Institutul Național al Patrimoniului și dezvoltat de Zaga Brand.

Platforma de digital storytelling promovează patrimoniul cultural prin engagement. Generațiile X, Y și Z se implică în poveste și devin la rândul lor ambasadori ai platformei, prin propriile viziuni.

Experții, parte a generației X, povestesc, iar generația Millennials (Y și Z) transportă identitatea culturală în online, printr-un limbaj pe înțelesul tuturor; cu difuzare virală, pe feed-ul lor.

PATRIMONIU CULTURAL. URECHE DIGITALĂ. CONEXIUNE ÎNTRE GENERAȚII

În era în care selfie, troll sau mainstream răstoarnă bariere lingvistice, generația digitală pierde încet-încet contactul cu identitatea națională și face eforturi să își descopere locul în societatea de azi.

Conectat la ce e nou, deconectat de la trecut

În 2018, Anul European al Patrimoniului Cultural, Zaga Brand și Institutul Național al Patrimoniului și-au pus în gând să șteargă decalajul de comunicare dintre generații prin repovestirea mesajului cultural într-un limbaj prietenos pentru vârsta digitală.

Alături de generațiile X, Y și Z, vom călători spre clădiri vechi din mediul urban, cu arhitectură de referință, conace, castele, peisaje agro-pastorale, mori de apă vechi, încă funcționale, căi ferate în peisaje de basm și oameni incluși în patrimoniul viu.

Fii și tu cronicar digital!